Mål radonværdierne i din egen bolig

31 maj 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du bekymret for, hvorvidt du og din familie er i fare for at indånde for meget radon? Så kan du læse med her.

Hvordan ved jeg om radonniveauet i min bolig er for højt?

Den eneste måde hvorpå du kan finde ud af om der er kritiske radon værdier i dit hus er ved at måle niveauerne. Radon kan nemlig hverken ses, høres, smages eller lugtes. Derfor bør du, såfremt du har mistanke om at der er for meget radon i boligen, bestille en radon måleboks til hvert rum i huset.

Du kan hos den danske virksomhed RadonHuset bestille radon målebokse i høj kvalitet. Dine radon målebokse skal opstilles i de rum som familiens hyppigst benytter, her under især stue, soveværelserne og børneværelserne. Her skal radon måleboksene stå og optage stråling i et par måneder.

For at få den mest nøjagtige måling anbefales det at denne foretages i fyrings sæsonen. I den kolde vinter periode vil der ikke blive luftet så meget ud ved gennemtræk som i sommer halvåret. Og når der er stor forskel på temperaturen ude som inde vil der blive skabt en vakuum effekt som suger endnu mere radon ind i boligen.

Få professionel hjælp til aflæsning af radonniveauer

Når radon boksene har stået og opsamlet radon partikler i et par måneder sender du dem retur til RadonHuset. Her vil de på det til RadonHuset knyttede laboratorium blive analyseret – og resultatet bliver fremsendt til dig i form af en rapport som angiver radon værdierne i din bolig.

Skulle disse vise sig at være over det anbefalede kan du hos RadonHuset få råd og vejledning til hvorledes du kan sikre dit hus mod indtrængende radon fra undergrunden. På den måde kan du hurtigt nedbringe radon værdierne til et acceptabelt niveau. Læs mere om radon på RadonHuset.dk.

Flere Nyheder