Hvordan skal opstillingen være i jeres lånte kursuslokale?

21 september 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os sige, at man har haft kigget på kursuslokaler i Sønderjylland, fordi man gerne ville tage firmaet eller afdelingen i firmaet ud af sine vante rammer, så man kunne komme et andet sted hen og blive mere sammentømret, være væk fra de sædvanlige omgivelser og se tingene på ny.

Når man er væk fra det, man kender, så er det også lettere at fokusere på det, som anledningen handler om, for man kan ikke lige løbe ud og lave en hastende opgave på kontorets computer – og man er heller ikke derhjemme, hvor man lige kan få en lyst til at ordne vasketøj.

Så her i Jylland leder man selvfølgelig efter, hvor der er et kursuslokale, som der passer til det antal mennesker, man skal være – men hvordan skal opstillingen med borde og stole være?

Kursuslokalets rammer skal passe til omfanget

For et kursuslokale er jo ikke meget uden borde og stole, og da specielt ikke, hvis man skal gennemføre små workshops, eller man skal tage noter på den ene eller anden måde.

Man kan mene, at det er bedst, at folk står op, så de ikke bliver slatne i kroppen, og så de ikke kan gemme sig bag en mobilskærm eller bærbar computer.

Men hvis det kursus skal foregå over flere timer og måske dage, så er det bedst, at der pladser, man kan sidde ved.

Her kan man så vælge at opstille stolene og bordene i den klassiske “hestesko”-formation, eller man kan have den endnu mere klassiske rækker af stole, der står efter hinanden og måske lidt forskudt mellem hinanden, så man kan se forbi rækkerne, hvis man sidder bagved.

Dog giver det måske mere mening, hvis man har små “øer” med borde, hvor folk kan sidde, hvis de nu netop skal udføre opgaver sammen eller tale sammen undervejs.

Flere Nyheder