Bryg din egen øl

14 februar 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du interessere dig lidt mere for øl, end bare det at drikke dem, kan det være en ide at afprøve at brygge dit eget. I takt med at der i de senere år er kommet et stort udbud af specielt brygget øl, er der også kommet en stort efterspørgsel for at brygge sit eget øl. Du kan finde udstyr til at brygge øl her https://www.hjemmebryggeren.dk/ Sammen med den store efterspørgsel, er der også kommet en stor mængde materiale, der kan hjælpe en med at blive bedre til brygge øl. Der er både bøger, en masse videoer på YouTube og kursus der lærer dig at brygge øl. Både basiskurser, men også mere avanceret kurser. 

Hvad skal du bruge for at brygge øl

At brygge øl kan gøres med 4 ingredienser. Vand, humle, malt og gær. Derudover skal du bruge et bryggesæt. Det kan være et enkelt start sæt til et avanceret et. De fleste der har været i Tivoli i København har lagt mærke til de smukke kobbergryder, som naboen Bryggeriet har.

Når du bliver bedre til at brygge en basis øl, kan du begynde at eksperimentere med krydderier og andre ingredienser og der er også forskel på den malt du bruger til at lave øl. En mild malt vil give dig en øl, der f.eks. minder meget om en almindelig øl.  

Tag på kursus

Vil du gerne vide mere om at brygge øl og samtidig også have en sjov dag kan du invitere dine venner på ølkursus. Det tager omkring en dag at lære at lave øl og samtidig får i også noget godt at spise. Den øl i lærer at brygge får i med hjem. Det er en god og uforpligtende hobby, man nemt kan kombineres sammen med venner. Gode venner, ølbrygning og god mad er en kombination, der passer de fleste. 

Flere Nyheder