Bliv et hit til sommerfesten med din egen øl

15 April 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Forestil dig at du har inviteret til sommerfest på terrassen og alle vennerne kommer til grill og iskold øl og du istedet for at servere ugens tilbud på øl kommer med din egen øl, som du har brygget til anledningen. Det er ikke alene din egen øl, men den er lavet så den smagsmæssigt passer perfekt til maden og anledningen. Det bliver svært at få armene ned dagen efter.

I dag er der sammen med, at der er kommet flere og flere microbryggerier på markedet, kommet en øget interesse for at brygge sin egen øl og det er en hobby, der appellere til mange. Ikke alene fordi de er glade for øl, men fordi det er en hobby, der kombinere flere interesser på en gang. Glæden ved at kunne drikke det færdige produkt med udfordringen med at producere øllet. ølbrygning kræver, at du kan kombinere det tekniske med praktisk færdighed, for det er nødvendigt også at vide, hvordan de forskellige ingredienser virker alene, men også sammen.

Ølbrygning er et ældgammelt fag

Det at brygge sit eget øl er noget vi har gjort i tusindevis af år i Danmark. Øllet har været kendt i mere end 5000 år i Danmark. 8000 år på verdensplan. Det har været noget et hver hjem har brygget og der skulle brygges en del, for det var ikke ualmindeligt at hver person kunne drikke 5 liter om dagen. Det var kvindernes ansvar at brygge øllet frem til middelalderen, hvor ansvaret overgik til mændene og der blive dannet bryggerilaug. Det skyldtes især, at der begyndte at være penge i at brygge og sælge øl. Det var dog i første omgang kun i byerne at ansvaret overgik til mændene. På landet var det stadig kvindernes ansvar og enhver ugift pige der gik med planer om at blive gift, viste hvordan de bryggede øl.

More articles