Begynd ikke en diskussion med et inkassobureau

15 December 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu foregår det heldigvis ikke sådan med et inkassobureau, som du måske har set på film, hvor noget nær et tæskehold kommer ud med kongens foged, mens muskelmændene tager alle ens værdigenstande, mens man efterlader familien på gaden.

Men princippet i et inkassobureau er jo at få indhentet det udestående, som man skylder, og så må man forsøge at finde kompensation på det på forskellige måder.

De fornuftige mennesker ved godt, at de er endt i noget skidt, hvor de har svært ved at betale deres regninger eller kreditorer, men de endte af den ene eller anden grund i en nedagående spiral, som de forsøgte at grave sig opad, men endte bare længere nede.

De ser det egentlig som en frelse, at nogle andre begynder at tage over, så man kan komme til bunds i ens problemer og starte på en frisk.

Men sådan er alle ikke.

Tag det som en mand med et inkassobureau

Nogle mennesker spekulerer ligefrem i, hvordan de kan undgå at betale det, som de skylder, og nogle er da også så sindrige nok, at de med vilje snyder sig fra at skulle betale den slags.

Og det duer ikke med at sende rykkere med videre, for de bliver bare ignoreret, om man så gør det som led i en plan, eller man bare har opgivet og med vilje fortsætter ens dårlige stil, selvom den har ført en i unåde.

Derfor kan de se det som et brud på ens privatliv og meget andet, at der kommer et inkassobureau ind, og de mennesker forklarer deres uskyld, hvor de enten direkte lyver eller har en anden opfattelse af sagerne end dem, der sendte det her inkassobureau ud – selvom man er alene om den opfattelse.

Man skal så ikke true med bål, brand og advokat, for det ender bare med at gøre tingene værre.

Accepter din skæbne og kom videre i livet.

More articles