Vurdering af dødsbo – hvordan foregår det?

09 September 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Når du tænker på vurdering af et dødsbo, så tænker du måske, at det er vurdering af selve den bolig, der er tale om. Men det er ikke helt det, der menes med vurdering af dødsbo. I stedet så betyder det, at der laves en vurdering af de møbler, smykker, kunst, glas, porcelæn, lamper og andet, som måtte have værdi. 

Vurdering af dødsbo – sådan foregår det

Først og fremmest skal man gøre sig tanker omkring, hvilke ting man ønsker en vurdering af. Og her skal man selvfølgelig huske, at det ikke forpligter, når man får ting vurderet. For i sidste ende er det selvfølgelig en selv, som bestemmer, hvad man eventuelt vil sælge videre til det firma, som arbejder med vurdering af dødsbo.

Det gode ved at hyre hjælp fra et dødsbo firma er, at de er generelt har en god fornemmelse af, hvad møbler, kunst med mere er værd. På den måde får man også en retvisende pris, når de kommer ind i dødsboet.

Hvorfor få hjælp til vurdering af dødsbo? 

Det kan være noget af en opgave, hvis man selv skal sælge de ting, der står i et dødsbo. Først og fremmest så er det langt fra alle, som har helt styr på, hvad tingene er værd – og det ville da være en skam, hvis man solgte tingene for billigt. 

Derudover så kan det blive en smule uoverskueligt, hvis man selv skal stå for forskellige salgsannoncer med det, man vil sælge. Og når man lige har mistet en pårørende, så er det langt de færreste, som har overskuddet til at forholde sig til en masse private, som vil købe det, man har sat til salg. Heldigvis er det også noget, man kan undgå, når man hyrer hjælp til vurdering af dødsbo – for samme firma vil ofte også kunne købe mange af de ting, der vurderes. 

More articles