Tre fordele ved at være vikar

16 January 2022
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Har du overvejet om det at arbejde for vikar er noget for dig? Så skal du læse videre her. Her kommer vi nemlig ind på tre fordele ved at arbejde som vikar. Det kan forhåbentlig hjælpe dig med at finde ud af, om det er en vej, som du har lyst til at gå. 

Vi er blevet inspireret til artiklen af dkvikarservice.dk. Det er et vikarbureau i Hobro og en lang række andre byer. De har derfor rigtig godt styr på, hvilke fordele der er ved at være vikar. De har særligt mange jobs inden for byggebranchen, lager, produktion og nedrivning. Hvis du gerne vil være vikar inden for nogle af de brancher, er det derfor oplagt for dig, at du ser nærmere på dem. 

1. Du bestemmer selv hvornår og hvor meget du vil arbejde

Er du kørt sur i at skulle have et fuldtidsarbejde, har du sikkert drømt om, at der var en uge, hvor du kunne sige, at du ikke kunne komme på arbejde. Eller måske en fast dag om ugen, hvor du ikke arbejdede. Men den slags aftaler kan være svære at træffe med en chef. Der kan det være langt nemmere for dig, at du er vikar. Der bestemmer du fuldstændig selv, hvornår du vil arbejde. 

image

2. Du kommer til at snuse til forskellige brancher

Hvis der ikke er en form for arbejde, som du er blevet forelsket i, og hvor du ved, at det er den rette branche for dig, kan det være rart for dig at prøve forskellige brancher af. Det har du god mulighed for, når du er vikar og kommer rundt til forskellige virksomheder. 

3. Du får variation i dit arbejdsliv

Denne fordel er lidt i tråd med den ovenfor. Du får nemlig masser af variation i dit arbejdsliv, når du kommer rundt til så mange forskellige virksomheder og prøver forskellige arbejdsopgaver af. 

More articles