Transport af farligt affald er ikke som i filmene

21 December 2020
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

De færreste af os kommer i reel kontakt med farligt affald, og det er jo kun godt, da det kræver kyndige fagpersoner til at tage sig af den slags, men det medfører så også, at der opstår en del myter om, hvordan transport af farligt affald foregår.

Derfor skriver vi denne artikel, så vi kan få aflivet nogle af de myter med, hvordan den slags foregår.

For det er ofte portrætteret helt forkert i film, hvor der altid går et eller andet galt, så det bliver spildt og skaber katastrofer, alt efter om der er tale om en katastrofefilm eller en gyser.

For det første er der styr på sikkerheden, så sådan noget tilfældigt spild ikke finder sted, og så er “farligt affald” nok næppe, hvad du tænker på.

Den slags affald angriber dig jo ikke og/eller har en bevidsthed. Det er affald, der ikke er godt at opbevare sammen med andre ting og som skal bortskaffes på en bestemt måde.

Farligt affald skal håndteres og bortskaffes efter reglerne

Her er ikke tale om sådan noget selvlysende grønt slim, der farer op og angriber folk og skaber mutationer på folk.

Det kan i få tilfælde godt være radioaktivt affald, men det er ikke det, som der forekommer mest af.

Det kan være sådan noget som syre, gasbeholdere, giftrester og andet, hvor det måske skal kontrolleres, afleveres, fjernes og bortskaffes efter nogle bestemte regler, så man skal være ekstra opmærksom på det.

Derfor kan man anføre det som farligt affald, så man er mere OBS på det og husker at tage sine forholdsregler.

Man kan lidt sammenligne det med, når man skriver “SKRØBELIG” på en pakke, men det her gods bliver bare transporteret for sig.

Og som nævnt er det ikke bare Gud og hver mand, der får lov til at gøre det. Det skal der specielle folk, vogne og værktøj til at gøre.

More articles