Trægulve er dyre, så vælg det rigtige

12 maj 2020
Camilla Skøtt

editorial

Hvis du vil have et flot trægulv af god kvalitet, er det nødvendigt at finde den store pengepung frem; det er nemlig ikke helt billigt. Netop derfor er det vigtigt, at du vælger det rette trægulv, så du bliver glad for det.

Der er mange muligheder, når du skal finde dit nye gulv; faktisk så mange, at det kan føles som en helt uoverskuelig opgave. Men griber du det an på rette vis, bliver det lettere – forsøg at følge nedenstående fremgangsmåde.

1) Beslut dig for en træsort

2) Beslut dig for et læggemønster

3) Beslut dig for en overfladebehandling

Ved at dele beslutningerne op, gør du det mere overskueligt for dig selv. Vi gennemgår de tre steps nedenfor, så du ved, hvad de indebærer.

Træsort – udseende og hårdhed

Når du skal vælge, hvilken træsort dit trægulv skal have, skal du spørge dig selv om to ting: Hvordan skal det se ud, og hvor slidstærkt skal det være?

Drømmer du om et lyst, nordisk trægulv, er sorter som ask, ahorn og bøg gode muligheder, mens eg er mere varmt og gyldent og maghoni kan blive helt mørkt. Overvej samtidig din brug af gulvet; hvis du har tænkt dig at gå ind med sko og droppe filtpuder under møblerne, er det vigtigt, at du vælger en hård træsort – fx eg.

Læggemønster – enkelt eller varieret

Skal dit trægulv bestå af brede, lange planker eller er det en sildebensparket, du drømmer om? Førstnævnte giver et roligt og moderne udtryk, mens sidstnævnte er klassisk og livligt.

Overfladebehandling – vigtigt for vedligeholdelsen

Uanset hvilken træsort du vælger, skal dit gulv efterbehandles med enten sæbe, olie eller lak, og her er det essentielt at vælge den løsning, der passer bedst til dine rengørings- og vedligeholdelsesvaner. Hader du at vaske gulv, er det måske en dum idé at vælge sæbebehandling, da det skal mættes med nye sæbespåner mindst en gang i måneden.

Flere Nyheder