Træfældning er intet nyt begreb

13 January 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når en del mennesker hører om træfældning, så tror de automatisk, at det har noget at gøre med en masse personer i jakkesæt, som kunne se på træfældning i Farum som en givtig forretning til at fritlægge noget jord, hvor man kunne stable en masse bygninger på benene på bekostning af faunaen.

Sådan er det slet ikke, for træfældning har eksisteret næsten lige siden, at mennesket lærte at kunne nedlægge de store, jordiske kæmper.

Og man gør det ikke udelukkende, fordi vi mennesker har levet af træerne siden tidernes morgen (de er jo med til fotosyntese-delen, så vi kan trække vejret) og har skabt os skibe, huse og alt tænkeligt.
Der er næsten ikke det, som man ikke kan skabe med træmateriale og som er gået forud for andre materialer, som vi bruger i dag.

Men det er også en nødvendighed at fjerne de træer for deres egen skyld.

image

Træfældning er ganske enkelt en nødvendighed

Træer vil jo i deres egen opfattelse fylde mest, og derfor kan de skyde i vejret og spærre for solen og regnen, så mindre træer ikke kan overleve.
Træer “tænker” jo også kun op overlevelse.

Derfor skal man sørge for at holde bestanden nede, så der kan være plads til alle træer af forskellige arter.

Selvfølgelig gør man det også for at opføre træer i flotte mønstre, og hvor der er mere plads til dem.

Men bare fordi der forsvinder træer via træfældning ét sted, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke sår nogle nye træer et andet sted for at udligne fældningen.

Det vigtigste er mest, at man ikke fjerner alle træer på for stort et areal, så man lægger områder helt golde og øde hen.

Heldigvis er vi mennesker (blevet) kloge nok til at se, hvor nødvendige de træer er for os, så vi må og kan aldrig slippe af med dem; men nogle gange skal de fældes.

More articles