Tjek efter, om dit tandremsskift er gjort godt nok

12 June 2019
Anders Lundtang Hansen
Tjek efter, om dit tandremsskift er gjort godt nok

Der er mange ting, man skal holde øje med ved en bil, og en af disse er blandt andet, om tandremmen ikke er slidt længere og stadigvæk fungerer optimalt.

Det er nemlig en af de mest hyppigt forekommende problematikker ved en bil, at tandremmen lige løber sig en tur, og så er det ikke så nemt at komme særligt meget videre.

Man kan endda blive nødt til at bestille noget autohjælp og få bilen ind til et værksted. Man tandremmen blive skiftet hurtigt, er man jo hurtigt videre i teksten igen, og ellers er det smart at have en ordning, hvor man kan få stillet en anden bil til rådighed, mens ens egen bliver fikset.

Men når den så endelig er klar til at blive kørt ud på vejene igen, altså, ens egen bil, efter der er sket et tandremsskift, så skal man gerne lige tjekke efter, om dette er gjort korrekt.

Selvfølgelig vælger man i den forbindelse en mekaniker, hvis man selv kan vælge og ikke bare skal ile ind på det nærmeste af slagsen, til at skifte ens tandrem, så man ved, det bliver gjort godt nok.

Men vi er trods alt kun mennesker, så når tandremmen skal skiftes, kan det være, at mekanikeren lige kører lidt for meget på autopilot, har sovet dårligt natten før eller andet, der spiller ind på, at arbejde måske kører (lidt for meget) på rutinen.

Så bliver den måske ikke lige sat godt nok på, så man lige selv bliver nødt til at kontrollere, om alt ser godt nok ud.

Dette kan man eventuelt gøre på stedet eller lige bede en anden mekaniker om at gøre det samme – måske ved et andet værksted, så det ikke virker akavet.

Du skulle jo nødigt stå i en situation, hvor du kommer ud at køre igen, og så går der ikke længe, før tandremmen går i stykker igen, og du skal på værksted med bilen nok en gang.

More articles