Tinglysning af skøde af forskellig art

24 oktober 2018
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det er næsten noget af det nærmeste, man kan komme på at føle sig som et voksent menneske:
Når man overtager nøglerne til ens nye hus eller anden større bolig, som man har drømme og forventninger om, at man skal stifte familie i, leve sit otium i eller bare generelt erhverve sig den ejendom, man længe har haft udkig efter.

Man kan have snakket med banken og langt om længe sikret sig det fornødne lån til at kunne lægge lidt penge direkte ved købet og ellers bevise, at man er kapitalstærk nok til at overtage boligen.

Man har snakket med den nuværende ejer, og man har fået en advokat til at se på, om boligen var værd at investere i, om der var nogle fejl i den og meget mere.

Men man skal også huske at få tinglyst ens skøde

Tinglysningen af et skøde er et lidt gammeldags udtryk, og betyder egentlig mere præcist, at købsaftalen går igennem med en bolig og ejerretten skifter hænder fra forhenværende til nuværende ejer.

Gid det dog var så simpelt med en enkelt tidligere ejer og en ny lystig ejer, men som man ser det specielt i moderne tider, hvor folk har fået flere penge mellem hænderne, og familiekonstellationerne er blevet mange flere end de klassiske, men kendte det for år tilbage, så kan der opstå mange forskelligartede situationer, hvor et skøde skal tinglyses

Måske skal skødet deles op mellem flere ejere, der skal specifikationer, detaljer og vigtige krav med fra hver part.

Det kan være, der er tale om et forældrekøb af en bolig til ens barn – eller måske er man i den den trælse situation, hvor man skal skilles og skal have fordelt ejerrettighederne på ens tidligere fælles bolig.

Den skal detaljer skal man rådføre sig med en advokat omkring, så man ved, at alle de vigtige paragraffer bliver noteret korrekt, og skødet kan tinglyses efter reglerne.

Flere Nyheder