Slib dine trægulve og få nyt liv i stuerne

03 maj 2020
Mette Nielsen

editorial

Går du rundt derhjemme og sukker efter et nyt trægulv, så overvej først, hvad du kan gøre ved det gamle, du allerede har. Bor du i et hjem med et solidt trægulv, så er der sandsynligvis god mulighed for at forbedre det gulv, du allerede har. Det sparer dig for omkostningerne ved at købe et nyt gulv og arbejdet ved at fjerne det gamle og lægge et nyt.

Bor du med trægulve, som er slidt og trætte i deres udtryk, så behøver det ikke at være enden for dit gulv. Det kan være en perfekt mulighed for at skabe et nyere utryk i din bolig, hvis altså du får gjort noget ved de trægulve, du allerede har. Det kan du formentlig sagtens, hvis altså gulvene ikke har fået alt for mange gulvafslibninger før.

Har dine gulve ikke det og har de en god tykkelse, så er mulighederne mange for at skabe et nyt udtryk med dine gamle gulve.


Vælg en overfladebehandling i din stil
Det bedste ved at få lavet en gulvafslibning af et eksisterende trægulv er, at du kan forny hjemmets udtryk med få virkemidler. Boede du før med mørke gulve, kan du nu lave dem lyse, du kan male dem eller lakere dem.

Når først dine gulve har fået en afslibning, skal du besluttet, hvordan du ønsker overfladen – og her er flere gode muligheder. Kig dig omkring i dit hjem og vurdere, hvad der vil passe godt til rummene. Tænk derefter over, hvor praktisk du gerne vil have, at dit gulv skal være. 

Vælger du at lakere dit gulv, får du et stærkt gulv, som er god til at modstå slid og spildte ting som saftevand og sovs. Du kan også give dit gulv olie eller en sæbebehandling, der begge fremhæver træets naturlighed, men samtidig også er en anelse mere sart i forhold til pletter. Du kan desuden bejdse dit gulv enten i en lys tone eller en mørk tone. Eller hvis du har lyst, så kan du male dit gulv i din favorit farve – mulighederne er faktisk uendelige. 

Flere Nyheder