Skal døren eller dørkarmen tilpasses?

27 April 2022
Anders Lundtang Hansen

De to elementer – døren og dørkarmen – skal jo tilpasses hinanden, men det ene element kan være nemmere end det andet at rette til.

For hvis man nu skal have sig en ny dør og have sat den op i en gammel dørkarm, hvori den forrige dør sad, så er det ingenlunde sikkert, at den dør bare kommer til at passe perfekt, når man sætter den op.

Dette gælder også, selvom man har målt den dørkarm op og fundet en dør, som der skulle passe dertil, for der er bare tit forskel på teori og praksis.

Så skal man hen at se på, om det bliver nemmest at rette den dørkarm til, eller at man skal have gjort noget ved selv døren, før man sætter den op.

Det ene element kan måske mere holde til rettelser end det andet, og hvis det er helt umuligt, så kan det være, man bliver nødt til at skabe sig en ny dørkarm.

Dörrar

Både døren og dørkarmen skal passe sammen

Nogle gange kan det være, man lige skal slibe lidt til på døren, som man har fået, selvom man havde tjek på målene forud, for den dør skal gerne sidde meget perfekt, når man får den indført, så der ikke må være de store forskelle.

Men det kan også være, at der skete skader på dørkarmen, da man tog døren af, for man skulle også have nye hængsler op, så man er nødt til at lave reparationer på den også, inden man sætter døren op.

Desuden skal man også tænke på, at med tiden sætter både døren og dørkarmen sig, så man skal løbende holde øje med, om de to ting skal tilpasses hinanden lidt mere med tiden.

For selvom de kan sidde helt perfekt den ene dag, så kan der gå nogle måneder, og så er det ikke tilfældet længere.

More articles