Sådan renser du stål

04 October 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvis du har noget stål, som der er gået rust i, du ønsker at få malingen af eller blot at klargøre, så det er klar til at blive malet. Så skal det renses, men det er ikke altid så ligetil, som man skulle tro. Derfor har vi her samlet nogle måder hvorpå du kan få renset dit stål.

Få det sandblæst

Til stål, som er ilde tilredt, så anbefales det, at man sandblæser det. Ved at sandblæse stål, så kan man fjerne rust, maling og alt andet, uden at ødelægge metallet i sin helhed. Derfor er sandblæsning typisk den foretrukne måde, hvorpå man kan rense stål, uden at ødelægge det.

Hvis man sandblæser stål, så får man også et godt udgangspunkt, når man skal male stål. Det giver nemlig en lækker glat overflade, hvis man giver det en effektiv sandblæsning. Læs mere om sandblæsning og hvordan du kan få det gjort her: https://www.dtl-pulverlakering.dk/ydelser/sandblaesning

Brug kemikalier

Hvis det er stål, hvorpå der er malet, og malingen skal af, så kan man bruge kemikalier til opgaven. Ved at bruge kemikalier er det nemlig muligt, at få malingen til at opløses, uden man skader metallet bagved. På den måde kan man klargøre et stykke stål, så det kan få en ny farve, uden man skal til at bruge avanceret udstyr.

Med en kemikaliebehandling er det vigtigt, at man tager de rette forholdsregler, så man passer på sig selv, og ikke ender med at komme til skade. Nogle kemikalier er farlige at bruge, hvis man ikke ved hvordan man skal bruge dem. Dette inkluderer ikke kun dem, som er farlige at komme i kontakt med, men også dem, som udlejer giftstoffer i luften. Her er det potentielt farligt at indånde gasserne, som bliver udledt, og derfor skal man arbejde under de rette forhold, så man ikke ender med skade i lunger eller lignende.

More articles