Rotter og kloakker

06 November 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Man kan ikke sige kloakker uden også at sige rotter, for desværre syntes rotterne at kloakken er den ideelle bolig, hvilke i princippet også er ok, forudsat at de holder sig i den offentlige del af kloakken og ikke i den del som er tilknyttet boliger. 

Er din kloak begyndt at lugte, du vil ikke være i tvivl, hvis det er tilfældet, for det lugter fælt, har du sandsynligvis et hul et eller andet sted på din del af kloakken, hvilke er en direkte invitation til området rotter. Det er vigtigt at du for undersøgt din del af kloakken med det samme, for et rottepar kan på få måneder blive til flere hundrede. Du kan læse mere om kloakarbejde her https://www.poul-jensen.dk/vi-udfoerer/kloakarbejde/.

Gratis rottebekæmpelse

Hvis din kloakmester finder spor af rotter i din kloak, når han laver en TV-inspektion har du pligt til at kontakte kommunen, som så vil sende en rottebekæmper ud. Det er gratis for du betaler over din ejendomsskat. Du må ikke selv sætte fælder ud eller bekæmpe rotterne. Det skal være en professionel. Har du mistanke om at du har rotter skal du med det samme kontakte kommunen. Et par rotter kan på ganske få måneder blive til flere hundrede.

Det er vigtigt at rotterne bekæmpes for de har stor betydning for vores almene sundhed, på lige fod med vores kloakker. Rotter kan sprede sygdomme fra andre dyr til mennesker. Er du i tvivl om alvoren ved at have et ordentligt kloaksystem og bekæmpelse af rotter kan du slå den sorte død op.

Der døde i middelalderen omkring 25% af Europas befolkning af pest, for der var der ikke et ordentligt kloaksystem. Affald blev smidt i gaderne og rotterne levede i mellem menneskerne og de var skyld at pesten blev spredt fra hus til hus. Det siges at omkring 200 milioner mennesker døde.

More articles