Man har nogle døre uden låse på

26 April 2022
Anders Lundtang Hansen

Det giver sig selv, at man skal have en lås på ens hoveddør, for selvom den ikke altid er låst, så er det jo rart, at man kan gøre det om natten, og når man ikke er hjemme.

Forsikringsselskabet vil nok også sige, at det er nødvendigt, at man får en låst sat på og aktiveret, hvis der skulle komme indbrud.

Man kan så have mange forskellige låsetyper her fra, at man har den klassiske, som man skal bruge en nøgle til, til at man har en, hvor man skal indtaste en kode for at komme ind.

Der er også nogle, der har genkendelser via øjne og fingre, men det minimerer jo, hvem der kan komme ind, hvorfor det er svært at bede folk om at tage hjem til en og hente noget for en.

Og så er der endelig de døre igen, som der ikke har nogle låse på sig.

Dörrar

Der er døre med og uden låse

Det kan jo være en dør, der fungerer som en rumdeler, hvor man egentlig bare skal kunne lukke den for at have lidt fred mellem to områder, men det sker så sjældent, at man ikke behøver at kunne låse den, da der er adgang for alle her.

Måske er der en lås på den, men man ved ikke, hvor nøglen er, for man har aldrig brugt den lås før, og man har heller ikke brug for det.

Så er der også andre døre, som der har en lidt mere simpel låsemekanisme, hvor man måske lige skyder en lås hen foran en dør, og som alle kan åbne op for, hvis man bare er på den rigtige side af døren.

Dog er der nok mange, der gerne vil have en lås til døren til deres private værelse, så de kan være i fred derinde.

More articles