Lasagne lag på lag

15 September 2018
admin

editorial

Garfields livret

Så er det nu at tænderne løber i vand, for nu handler det om Garfields (du ved Garfield fra tegneserien af samme navn) livret. 

Mange børn eeeelsker lasagne. Måske fordi retten er så nem at spise, og dufter skønt, når den lige er taget ud af ovnen, og er rygende varm. Voksne er også glade for en god lasagne, og det er nok både fordi det smager godt, og fordi det er en ret, som er nem og hurtig at tilberede. 

Meget af tiden passer retten sig selv i ovnen, og det er dejligt at se, hvordan det langsomt begynder at syde i det ildfaste fad efterhånden, som lasagnen bliver bagt færdig i ovnen. Og når lasganen begynder at få en flot gylden farve, så ved du, at det nærmer sig spisetid. Men sørg for en sikkerheds skyld for at sætte et køkkenur til, så du har styr på, hvor længe den skal have.

Hvad er det sværeste ved lasagne?   

Som nævnt er det ikke spor svært at tilberede en lækker lasagne, men der er dog én ting, som du lige skal gøre dig ekstra umage med, og det er bechamelsovsen. Egentlig er bechamelsovs bare en helt almindelig hvid sovs tilsat muskatnød, men det kan altså godt gå lidt galt, hvis du får givet for meget varme, og sovsen brænder på. Derfor skal du sørge for kun at have moderat varme på kogepladen og piske godt, når bechamelsovsen tilberedes.

Invitér hele familien til lasagne

Lasagne er jo italiensk (“lasagna)”, og hvad er mere italiensk end en stor familie samlet om mammas dejlige hjemmelavede lasagne. Og hvorfor gør du ikke bare det samme – invitér hele familie på lasagne en hyggelig lørdag aften, og find et par gode flasker vin som passer til. Så er det næsten som at sidde i Toscana.    

  

 

More articles