Læs om hypermobilitet på hjemmesiden her

29 January 2023
Camilla Sørensen

Kæmper du med smerter, som ikke synes at have nogen forklaring? Det kan være hypermobilitet – en tilstand, hvor leddene bevæger sig ud over deres normale bevægelsesområde. Læs om hypermobilitet neden for og find ud af, hvordan det kan forårsage smerter og ubehag i hverdagen.

 

Hvad er hypermobilitet?

Hypermobilitet er meget almindeligt, især blandt kvinder, børn og sportsfolk. Det kan få kroppens led til at bevæge sig ud over det, der anses for at være deres “normale” bevægelsesområde. Det kan føre til smerter, ubehag, træthed og endda ustabilitet, når du deltager i fysiske aktiviteter.

 

Kiropraktor / Kiropraktik / Behandling

 

Hvordan forårsager hypermobilitet smerter?

Hypermobilitet fører ofte til et fald i stabilitet og kontrol over bevægelser, hvilket lægger større pres på de muskler og sener, der omgiver leddet. Dette kan resultere i smertefulde episoder eller kroniske smerter, hvis det ikke behandles. Det kan også føre til øget risiko for skader på grund af øget ustabilitet under bevægelse.

 

Kan det lindres?

Ja! Kiropraktisk behandling har vist sig at være effektiv til at lindre muskelspændinger og øge ledstabiliteten, der kan mindske smerter og ubehag. Læs om hypermobilitet på hjemmesiden her og find ud af, hvordan kiropraktisk behandling kan hjælpe dig med at håndtere din tilstand.

Ved at lære mere om, hvad hypermobilitet er, hvordan den forårsager smerter, og hvordan den kan behandles, kan du tage skridt til at håndtere din tilstand og forbedre din livskvalitet. Læs om hypermobilitet for yderligere oplysninger, men husk, at alt, hvad du læser ikke kan bruges som medicinsk rådgivning eller som erstatning for professionel lægelig rådgivning. Søg altid råd hos din læge eller en anden kvalificeret sundhedsperson ved spørgsmål vedrørende en medicinsk tilstand.

Lider du af hypermobilitet og deraf smerter, kan det dog anbefales at tage kontakte til en fysioterapeut og høre mere om behandlingsmuligheder – ingen fortjener at gå rundt med smerter.

More articles