Korteletter i fad – en tidløst klassiker

15 September 2018
Didier Larsen

editorial

Der findes ikke noget mere dansk end en god omgang koteletter i fad. Retten er med andre ord en tidløs dansk klassiker. Og det er der en særlig grund til. Koteletter i fad er nemlig en fantastisk lækker ret, som smager helt guddommeligt.

Der er gennem de seneste år opstået mange forskellige varianter af retten. Ens for dem alle er dog, at retten som minimum skal indeholde følgende råvare:

– Mørt kød

– Bacon

– Champignoner

– Flødesauce

Opskrift på korteletter i fad

Start med at gøre følgende ingredienser klar

– 2 spsk. olivenolie

– 4 stk. svinekoteletter

– 1 stk. stort løg

– 0,5 dl piskefløde

– 1 spsk. paprika

– 1 tsk. salt

– 150 gram bacon

– 250 gram champignoner

– 1 dåse flåede tomater

– 1 tsk. peber

– 2 dl bouillon

Du skal starte med at tænde ovnen på 200 grader, og derefter skal du varme olivenolien op på en stegepande. Når panden og olivenolien er varm, så skal du stege koteletterne. Husk! at de skal steges på begge sider. Når det er gjort, skal du derefter hælde dine korteletter ned i et ildfast fad. 

Nu skal du hakke dine løg i små tern. Når det er gjort, skal dine bacon skæres i tern, og dine champignoner skal skæres i kvarte.

Nu kan du begynde at stege dine løg, derefter dine bacon, og når det er gjort, så skal de hældes ud over kortelettererne. Til sidst skal du stege de kvarte champignoner.

Når dine champignons har fået en gyldenbrun farve, skal de hældes udover dine korteletter.

Til sidst hældes de flåede tomater, piskefløde, bouillon og paprikapulver ud på panden. Denne masse skal langsomt koges op til en sauce, og det er vigtigt, at sovsen røres godt sammen.

Du skal huske at smage sovsen til med både salt og peber. Hæld nu sovsen over koteletterne i det ildfaste fad. 

Nu skal retten blot bages i ovnen i ca.20 minutter, og den kan serveres derefter.

 

 

More articles