Hvornår trænger dit gulv til en afslibning?

25 januar 2020
Silje Hansen

editorial

De fleste i dag har på den ene eller anden måde trægulve i deres bolig. Det er ikke til at komme uden om at et trægulv bliver slidt og kommer til at se træt ud med årene. Det sker blandt andet ved hverdagsbrug, men også gennem mærker fra spisebordsstole og andre møbler i huset. Det er heller ikke til at undgå, at der ikke bliver spildt noget på gulvet, som kan give en plet eller misfarvning i gulvet overflade. Der findes forskellige behandlinger du kan give dit gulv, så det kommer til at blive genopfrisket og dermed ser ud som nyt igen. Her er den mest anvendende metode at afslibe gulvet. Det er kun i yderst sjælendt tilfælde, at der er behov for at afhøvle sine gulve, da en gulvafslibning kan gøre markant forskel. 

Til forskel fra en gulvafhøvling vil man ved gulvafslibning, afslibe gulvet et par milimeter nede i trægulvet overflade, så du får et nyt jævnt trægulv i hele boligen. Herefter vil dit gulv få olie, lak eller maling for at styrke og beskytte overfladen, så den ikke er sårbar overfor nye mærker eller, hvis der bliver spildt noget på gulvet. 

Hvornår bør du give dit gulv en gulvafslibning?

Grundlæggende er det et temperamentspørgsmål. Det kommer meget an på, hvornår du selv bliver træt af at kigge på det. De fleste vælger at få det gjort efter nogle år på bagen, hvor der er kommet tilstrækkeligt med mærker, ridser og misfarvninger i gulvets overflade. Hvis du har husdyr i form af en større hund, så er det ikke til at komme uden om at gulvet skal have en gulvafslibning af hyppigere end normalt. Det vil let opstå ridser i trægulvet fra hundens negle og klør. 

Er du på jagt efter en gulvsliber i Skive, har vi her fundet en af byens foretrukne gulvslibere med stor erfaring. 

Flere Nyheder