Hvor ser man for eksempel flaskegas benyttet?

16 September 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle folk undrer sig måske over, hvorfor der er nogle erhvervsområder og private mennesker, der stadig vælger at bruge gas på flasker, fordi man har en opfattelse af, at det er skadeligt for miljøet, og det er noget, som man bør udfase til fordel for vind- eller solenergi.

Her skal tænke på, at det faktisk er en brugbar energikilde, og man finder gasarter i naturlige former, og derfor har man også udviklet gas på 100 procent biomasse for eksempel.

Selvfølgelig skal man have sikker omgang med flaskegas, men det er faktisk nogle meget enkle regler og forholdsregler, som man skal overholde, og så burde der ikke være nogle problemer.

Og faktisk ser man mange områder, hvor gassen vinder ind, og der er nogle elementer med gas, som der kommer frem igen efter at have været væk længe, fordi man finder ud af, at det faktisk er mest effektivt.

Her ser du flaskegas i brug

Et rigtig godt eksempel er gasgrillen, for her er varmen lettere at styre og kontrollere, end hvis man bruger kul, og mange mener også, at man får det bedste resultat med kød, grøntsager og brød på sådan en griltype.

Det er også de færreste campingvogne, der kan fungere uden brug af gas på den ene eller anden måde, hvis man ikke kan trække strøm til den.

Derfor er gas også en smart energikilde, når man ikke lige har et selvkørende energianlæg til at producere strøm – og den slags skal gerne være gigantiske, hvis de skal levere nok energi til at holde længe.

Tag også bare sådan noget som en terrassevarmer og lignende apparater, som der skal være med til at varme op – de bruger gas!

Og så er der jo ovnen, der kører på gas: Den er der mange, som der stadig sværger til at bruge, når de skal lave mad.

More articles