Hvem skal være din misbrugskonsulent?

15 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er næsten ikke en overdrivelse at sige, at man lægger stor tiltro, tillid og næsten hele ens liv i hænderne på en misbrugskonsulent, når man bliver parret sammen med sådan en.

Man har måske set ens liv blive sprættet og ødelagt af enten alkohol, stoffer, spil, arbejde eller noget helt andet, og ens liv er nu lagt i ruiner. Ens bedre halvdel er skredet med børnene. Lejligheden er opsagt, fordi man ikke kunne betale huslejen, og så er man også blevet fyret fra ens arbejde.

Så nu er ens liv pillet helt fra hinanden, og man skal til at samle det igen i en kombination af gode gamle brikker og helt nye, man skal have tildelt – af blandt andet en misbrugskonsulent.

Hele ens tilværelse skal vendes rundt, og man skal lære at leve et helt nyt liv. Nogle gange kan det endda føles som at skulle blive til et nyt menneske, fordi man har levet i dynget så længe.

Det er ikke nemt at starte forfra på den måde, specielt når man skal til at lægge alting om og starte forfra med næsten ingenting og genvinde tillid fra ens nærmeste og måske også omgangskredsen afhængigt af, hvor galt det var med misbruget.

Og så sidder man lige pludselig overfor denne person, man ikke kender, som skal vejlede en til at komme ud af misbruget, lægge den rette behandlingsstrategi og generelt varetage ens behov på vejen mod det bedre liv.

Der er jo ikke bare om at spørge en brugsuddeler til råds om, hvilke varer man skal købe i supermarkedet. Det her er nogle store forandringer, der skal ske i ens liv, og som man helst gerne skal leve vellykket med resten af livet.

Dog kan du være sikker på, at hvis du finder dig en dygtigt Misbrugskonsulent fra et godt behandlingscenter, så vil vedkommende gøre ALT for, at du kommer på fode igen.

More articles