Hvad skal du være opmærksom på når du skal låne penge?

02 februar 2020
Silje Hansen

editorial

Hvis du står og skal på lånemarkedet, er det ikke uvæsentligt at kende til fagtermer som løbetid, rente, ÅOP og gebyrer. Det er nogle af de mest væsentlige faktorer der har betydning for dit lån. Du kan låne penge i banken, hos et realkredit institut eller finde en online låneudbyder. Der findes mange forskellige lånemuligheder i dag. Det skyldes at der netop er stor vækst i markedet for at låne online. Det kan være fordi man i dag ikke behøver at lave budget eller stille sikkerhed for at låne penge, som man typisk skal gøre, når man henvender sig til banken. 

Fordele ved at lave et budget

Der er mange forskellige lånetyper i dag, så du kan tilpasse det efter størrelsen af dem sum penge du skal bruge. Her kan der være fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper. Uanset hvilket lån eller lånetype du vælger at gå med, så anbefaler vi klart at du over for dig selv laver et budget. Det kan give dig et bedre indblik i din økonomi. Det er også med til at danne et overblik over dine indtægter og udgiftsposter. Det er meget normalt at der altid er noget som kommer lidt bag på en. Du har dermed også det retvisende billede af din økonomi ved at gå 6 måneder tilbage og gennemgå alle transaktioner. Den største fordel ved at lave et budget er at du kender dit rådighedsbeløb. 

Hvordan laver du et budget?

Det kan virke uoverskueligt at skulle igang med at lave et budget. En god måde er at starte med indtægtposten. Her kan du gennemgå dine indtægter de sidste 6 måneder. Her kan du lave et gennemsnitligt resultat af dine indtægter. Det samme kan du gøre med din udgiftsposter, hvor der typisk vil være husleje, billån, forsikringer, mad, abonnementer, tjenester samt diverse. Det giver dig et overblik over, hvad du typisk bruger dine penge på, og hvad du har tilbage om måneden efter dine faste udgifter. 

Flere Nyheder