Hvad er et misbrugscenter

08 January 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Misbrugcenter og behandlingscenter er 2 ord for det samme. Et sted, hvor mennesker kan komme og få hjælp til at komme ud af deres misbrug. Uanset om det er et alkoholmisbrug, et stofmisbrug eller spillemisbrug. Uanset hvilke form for misbrug, er det her du kan få hjælp. Nogle misbrugcentre som f.eks. https://behandlingscenter-stien.dk

der blandet andet har fokus på alkoholmisbrug. Det er også her, at venner og pårørende kan få hjælp og råd til, hvordan de bedst kan hjælpe. De har også selv mulighed for personligt at få hjælp, da mange pårørende kan være voldsomt påvirket af det misbrug, der måske har varet siden deres barndom og har sat dybe ar.

Det er muligt at være anonym

Det er muligt at opsøge et misbrugscenter og få råd og vejledning anonymt. Det er muligt at gå til ambulant behandling og få råd og gode værktøjer til, hvordan du kommer ud af dit misbrug. Denne form for behandling har du som borger i Danmark ret til og den er gratis. Har du brug for yderlig behandling er der 2 muligheder. Hvis du ønsker forsat at være anonym er det muligt, men så skal du selv betale for din behandling. Har din anonymitet ikke nogen større betydning, er det muligt at få yderlig gratis behandling. Det kan f.eks. være ved at gå i døgnbehandling eller blive indlagt. I første omgang for at blive afgiftet. Efterfølgende vil der blive skræddersyet et behandlingsforløb der specifikt tager udgangspunkt i dig og dine behov, samt de årsager til at du er endt i et misbrug. Det vil være en helhedsorienteret indsats, der også har fokus på hvordan du efter endt behandling ikke får tilbagefald. Det sker blandt andet ved, at der arbejdes på at etablere et andet netværk og interesser. Det incl. blandt andet at den tidligere misbruger bliver meldt ind i foreninger og andre interessefællesskaber.

More articles