Hvad bør du gøre inden du får besøg af din gulvsliber?

20 January 2020
Silje Hansen

editorial

Er du ved at synes det er kedeligt at se på dine gamle trægulve, hvor der er mærker og hakker efter de tunge møbler med årene og ikke mindst misfarvninger rundt omkring i huset, så er en gulvafslibning det helt ideelle valg. En gulvafslibning kan i princippet udføres af alle, da det ikke kræver nogen uddannelse. Dog er det vigtigt, at man har det rette udstyr og ekspertise, for at få et fantastisk resultat, der kan holde i mange år frem. Her er det oftest også en god ide at få udført en overfladebehandling af trægulvene samtidigt, så det kan stå stærkere imod de små ridser og hakker, der ellers kan opstå i hverdagen. Vi anbefaler at vælge en fagmand, der enten har erfaring eller som har fået gode kundeanmeldelser, da det oftest er to gode tegn på at den service og håndværk du kan forvente. 

Hvordan forbereder du dig inden gulvsliberen ankommer?

Når du skal have besøg af en gulvsliber, kan de være en stor fordel at du først og fremmest har støvsuget og vasket alle trægulvene i huset. Herudover kan det være en fordel at feje igen, da du dermed kan være sikker på at de fleste eller alle partikler fra gulvet er helt væk. Det er blandt andet med til at give dig det bedste resultat, når dit trægulv skal slibes.

Hvis du har nogle møbler du holder meget af som f.eks. reoler eller kommoder, der måske ikke er lige til at flytte ud af rummet, så kan du dække det til med tæpper, kasser eller plast, således at der ikke kommer støv på møbler under gulvafslibningen.

Er du i tvivl om der er andet du kan gøre inden din lokale gulvsliber ankommer, kan du med fordel kontakte fagmanden for at få gode tips og råd. Det er som regel kun et plus for begge parter og dermed helt gratis. 

More articles