Giv din træterrasse en makeover

13 oktober 2020
Maya Hindsberg

editorial

Rigtig mange sommerhus, kolonihave og villaejere har en træterrasse eller andre former for træværk så som et skur på deres grund. Det betyder også, at der er træværk på grunden, som trænger til en kærlig hånd, for træværk kræver nemlig vedligeholdelse med jævne mellemrum. Træværket skal nemlig gennemgås for råd og så skal der males. Inden der bliver males er det dog en god ide at få træværket sandblæst, så du kan få en god overflade at arbejde videre fra.

Hvad er en sandblæsning?

Når træ bliver udsat for vind og vejr, vil det meget naturligt blive slidt, der vil sætte sig skidt og snavs og alger på og malingen kan begynde at skralde af. Det er ikke ligefrem et kønt syn, men der er heldigvis en løsning.

Den løsning er en sandblæsning. Sandblæsningen fjerner alt der måtte være af skidt og snavs og maling rester og du står derfor tilbage med et træværk, som er pænt og rent. Det betyder, at du får meget lettere ved at se, hvilken del af træet, der skal udskiftes pga. f.eks. råd og en pæn og ren overflade gør også, at slut resultatet, når du har fået malet, vil blive pænere og holde væsentlig længere. Du kan evt. få en maler på amager til at gennemgå dit træværk og stå for det praktiske.

Sørg for at finde den rette

Som med alt i livet skal vi ikke bare nøjes med den første. Nej vi skal finde den bedste. Det gør du ved at få tre forskellige tilbud som minimum fra tre forskellige forhandlere. På den måde kan du se, hvad der er et rimeligt prisniveau og du sidder ikke lige pludselig med en dyr og måske endda dårlig maler. 

Når du er på tilbudsjagt så få også oplyst, hvilken maling de bruger. Det er nemlig afgørende for, hvor længe resultatet vil holde.

Flere Nyheder