Giv det gamle trægulv en chance mere med en gulvafhøvling i Hammel

13 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Står du med et slidt og skrammet gulv, som du er ked af at kigge på – og ønsker du dig mere end noget andet et lækkert gulv med en skinnende ensartet overflade? Så bør du kontakte dit lokale gulvfirma og få et tilbud på en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling, og hvornår skal jeg vælge en gulvafslibning?

Gulvafslibning og gulvafhøvling er to forskellige måder, hvorpå du kan få dit gamle trægulv til atter stråle som nyt. Forskellen på de to forskellige metoder er dels det udstyr, som bliver anvendt til opgaven, dels graden af skade i trægulvet.

Hvis dit gulv blot bærer præg af daglig brug, og således er blevet lidt slidt i kanterne, vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt til at genskabe den smukke og ensartede overflade. Ved en gulvafslibning fjernes højst to millimeter af gulvets overflade – det sker på skånsom vis ved hjælp af sandpapir monteret på en roterende slibe rondel, og herved kommes misfarvninger fra solfalming, pletter og skjolder fra spildte væsker samt småskrammer og overfladiske ridser nemt til livs.

En gulvafhøvling er en temmelig meget mere invasiv operation. Her skrælles det øverste lag af gulvets overflade ved hjælp af små knive, monteret på en roterende valse.helt op til en halv centimeter af gulvet fjernes, hvis dette skønnes nødvendigt for at få has på dybe skrammer, niveau forskelle, buler og revner i gulvet.

En gulvafhøvling kan også anvendes, hvis gulvet er dækket af lak eller mørk fernis – forudsat at gulvet altså er massivt nok til at kunne tåle en gulvafhøvling. Dette vil en professionel gulvmand kunne vurdere, og det anbefales, at du allierer dig med en sådan, når dit gulv skal have en tiltrængt makeover.

Hos gkservice.dk kan du få et godt tilbud på en professionel gulvafhøvling eller gulvafslibning med tilhørende efterbehandling. Læs mere på gkservice.dk

More articles