Gå i behandling sammen med din pårørende

22 December 2019
admin

editorial

Hvis du har et nært familiemedlem, der har et problem med alkohol eller andre misbrug, så er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet. Det går nemlig ud over hele familien, når et familiemedlem ender i et misbrug. Heldigvis findes der nogle rigtig gode behandlingscentre i Danmark, hvor det er muligt at få den fornødne hjælp – i trygge rammer.

Et stærkt misbrugscenter i Vojens

I det sydlige Danmark er der et sted, der kaldes Stien Behandlingscenter. Her er der fokus på at hjælpe misbrugsramte mennesker samt deres familier. På deres hjemmeside kan du læse meget mere om stedet samt se en masse billeder af de idylliske områder, der danner grundlag for misbrugscenteret.

Stedet er kendt for, at de fokuserer på de bedste forhold og opfylder alle etiske regler. Herudover har de meget fokus på, at deres faciliteter er godkendt af fødevarestyrelsen, deres misbrugsprocedurer er godkendt og kontrolleret af embedslægen fra Sundhedsstyrelsen og deres faglige og pædagogiske indhold er kontrolleret af statens Sociale Tilsyn. Der er derfor fokus på at skabe de allerbedste rammer grundlag for behandlingen.

De hjælper hele familien

Som passiv tilskuer kan det være rigtig svært at forstå, hvad det er en misbruger gennemgår. Derfor tilbyder STIEN behandlingscenter også kurser til familien, mens deres nære er i behandling for alkohol eller andet misbrug. Dette gør misbruget nemmere at forstå og håndtere for alle parter, der er involveret. Herudover er der også supergode opfølgningsmøder for hele familien efter endt behandling.

Dette kaldes med et fint ord for familieorienteret helhedsbehandling, hvor både familien og den misbrugsramte får muligheden for at blive klogere på det hele og sammen kan finde tilbage til den livsglæde og harmoni, der formentlig var til stede før misbruget indtraf. Det er nemlig utrolig hårdt for en familie at stå og se til, mens en de holder af ødelægger sit liv.

More articles