Forskellige typer af ventilationsfiltre

30 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Et ventilationsanlæg med indbygget filter kommer med mange fordele, men hvilket filter skal du vælge, for at opnå det resultat, som du ønsker? Det kan du lære meget mere om i dette indlæg. God fornøjelse!

Et Genvex filter

Hvis du er en af de uheldige, som døjer meget med allergi af den ene eller anden slags, så anbefales det, at du bruger et Genvex filter. Kort fortalt, så er det et filter, som er udarbejdet til at fjerne partikler, som ikke er gode hvis man har allergi. Det kan som eksempel være støvpartikler eller de populære pollenpartikler, som mange døjer med.

Et kulfilter

Døjer du med forfærdelig lugt af den ene eller anden slags i din bolig, så anbefales det, at du køber et kulfilter. Et kulfilter er et filter, som er opbygget med et lag aktivt kul, som er udarbejdet til at fjerne ildelugt. Derfor er et kulfilter altså det perfekte valg, hvis man gerne vil fjerne mærkelig lugte af den ene eller anden slags. Det er også ideelt, hvis man ryger.

Et pollenfilter

Døjer du udelukkende med pollenallergi, så kan det være aktuelt at få et pollenfilter. Det er speciallavet til at fange de helt fine partikler, som eksempelvis pollenpartikler. Ved at bruge et pollenfilter, så kan du få udskiftet luften i dit hjem løbende, uden du behøver at åbne døre eller vinduer, som kan påvirke dig og din allergi overfor pollen.

En filterboks

Det er forskelligt fra anlæg til anlæg hvilken type filter man skal bruge. Har man et ventilationsanlæg, som skal bruge en filterboks, så er det vigtigt, at det er dette man køber hjem, når den skal skiftes. En filterboks kan fås med mange forskellige typer filtre, som eksempelvis dem vi har nævnt ovenfor, og derfor er den altså ikke hverken bedre eller dårligere end de anlæg, hvor det bare er et fladt filter man isætter.

More articles