Forny dit badekar med maling af badekar

30 September 2021
Astrid Pedersen

editorial

Når et badekar kommer op i årene, vil emaljen på karrets inderside uvægerligt komme til at fremstå slidt og misfarvet. Måske har du overvejet at skille dig af med dit grimme badekar som aldrig bliver brugt. Men her skal du overveje om ikke det bedre ville kunne betale sig med en maling af badekar.

Hvordan foregår maling af badekar?

Maling – også kaldet emaljering – af badekar foregår ved en proces som i opbygning minder en del om en autolakering.

Først renses badekarret op indvendig, og overfladen slibes således at den er fri for ujævnheder. På den måde vil den nye emalje bedre kunne binde. De enkelte emalje komponenter påføres i tynde lag ved hjælp af en sprøjtepistol. Der skal som regel tre til fire lag til før resultatet er helt perfekt.

Proceduren tager allerhøjst fire timer for en rutineret badekarsmaler. Når selve emaljeringen er overstået skal emaljen hærde i et døgns tid. Og så er dit badekar klar til atter at blive taget i brug.

Hvem kan emaljere et badekar?

Lige som du aldrig selv ville kaste dig ud i en autolakering bør du overlade maling af badekar til en erfaren badekarsmaler. Når du lader en badekarsmaler med et professionelt håndelag og de rette redskaber og materialer udføre maling af badekar kan du være sikker på at resultatet bliver optimalt.

Du får et badekar med en hård og slidstærk emalje som kan holde i mange år. Og det til en pris som er væsentligt lavere end prisen på udskiftning af dit badekar.

Hvor kan jeg finde en badekarsmaler i København?

Er du bosat i København, på Frederiksberg eller andet steds i hovedstadsområdet kan du altid få et godt tilbud på maling af badekar hos Emaljespecialisten. Du kan læse mere om Emaljespecialisten, og se de aktuelle priser på maling af badekar, på hjemmesiden Emaljespecialisten.dk.

More articles