Find organisationsudvikling fra erfaren baggrund

08 February 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man har taget beslutningen om at skulle have gennemført en form for organisationsudvikling i ens virksomhed eller firma, så kan det være noget, som man har taget tilløb til længe, og nu er man nået dertil, hvor der ingen vej er tilbage.

Så man har et ønske om et ny et konkret mål, men man er også modtagelig for forslag om ændringer eller at ændre kurs, hvis der bliver analyseret på ens specifikke situation og fastlagt, at man skal gå i en anden retning.

Man har også pengene til at betale sig fra den slags, så nu er man på udkig efter dem, der kan udføre den bedste slags organisationsudvikling, der passer til ens forhold.

I den forbindelse leder man jo efter de professionelle af slagsen, der har de bedste erfaringer.

Der er mange typer at slå op fra nogle, der opererer på egen hånd, nogle er en større gruppe og meget andet.

Men hvem skal man dog vælge?

Undersøg sagen til bunds

Det er jo også klart, at man finder man lovprisninger af de respektive tilbud på organisationsudvikling, når man kigger på deres respektive hjemmesider og sociale medier.

Nogle gange har man svært ved at regne ud, om nogle udsagn er taget ud af kontekst, eller om noget er pustet op eller fortolket til deres fordel, for lyve ville de vel ikke gøre, for så kunne det ikke løbe rundt for dem, hvis den hemmelighed slap ud.

I den forbindelse bør man kigge efter det sted, der har gode erfaringer med tidligere tilfælde, og det må gerne ligne nogle, der svarer til de samme forhold, man har i ens egen organisation.

Hvis man stadig tvivler på legitimationen i denne sammenhæng, så kan man jo kontakte nogle af disse cases og høre kort ad, hvad de fik ud af deres organisationsudvikling, så man får viden direkte fra den relevante kilde.

More articles