Find dit lokale gulvservice firma

21 September 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er dit hjem belagt med smukke massive trægulve – og har de med tiden fået det man med et pænt ord kalder for ”patina”? Så bør du overveje professionel gulvservice. Der vil nemlig være gode chancer for at dit trægulv kan blive rigtig flot igen med hjælp fra en dygtig gulvsliber. Det kræver blot at dit trægulv udelukkende er præget af overfladisk slitage og ellers er gennemgående sundt og intakt.

Kan mit slidte og grimme trægulv blive pænt igen med gulvservice?

Det er helt naturligt at træværk med tiden bliver slidt i overfladen. Træ er et levende og organisk materiale, og tager derfor imod slid i højere grad end gulve støbt i beton eller cement, eller belagt med klik parket i laminat, vinyl eller linoleum.

Når et trægulv betrædes på daglig basis, og i øvrigt udsættes for andre miljømæssige belastninger, vil det således blive mærket heraf. Solens uv stråler vil medføre falmede plamager der hvor lys indfaldet er stærkest. Spildte væsker vil suges op i træværkets overfladiske fibre og danne grimme skjolder. Nedtrådt støv og skidt vil give anledning til gråligt matte slidspor der hvor gulvet betrædes med størst hyppighed. Og så vil den tørre overflade få en øget tendens til at danne irriterende splinter.

Alt dette kan du nemt komme til livs med hjælp fra en dygtig gulvmand. Når du allierer dig med en faglært gulvsliber vil du få en professionel vurdering af gulvets tilstand og beskaffenhed, og på baggrund heraf den helt rigtige behandling. I langt de fleste tilfælde er en gulvslibning alt hvad der skal til. De oven for nævnte skønhedspletter stikker nemlig sjældent meget dybere end de 1 – 2 millimeter som slibes bort ved en skånsom og effektiv gulvslibning.

Du kan læse mere om gulvservice, og booke tid til et besøg fra din lokale gulvmand, på dbf-gulvservice.dk

More articles