Facadeelementer gør det simpelthen bare lettere at bygge huse

20 May 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det vil nok altid være en evig diskussion, om man er mere til de gammeldags huse, der virkelig var individuelle at se på og stadig er det, eller om man sværger mere til typehuse og huse, man nærmest bygger som samlesæt.

Man kan dog ikke benægte det med, at det er virkelig effektivt at bygge huse nu om dage, da man skaber mange af elementerne i forvejen efter mål såsom netop facadeelementerne, skillevægselementer med videre på fabrikken, så man har dem klar, når man skal opføre.

I nogle tilfælde støber man dem endda på stedet.

Dette medfører, at man næsten er længere tid om at beslutte at bygge et hus, indhente tilladelser og få råd til det, end det er at bygge selve huset, om der så er tale om en kontorbygning, et lejlighedkompleks eller et bolighus.

For man har sådan set allerede byggebrikkerne på plads, man skal bare sammensætte dem på grunden, når man får tilladelse til det.

Så man kan næsten som beskuer opleve, at der den ene dag er en grund parat til at blive bygget på, og den næste er der så opstået et skelet til bygningen.

Men derfor kan man stadig gøre bygningen personlig, selvom den har mål som mange andre tilsvarende bygninger, der skal bygges.

Dette kan være ved, at man dekorerer den udenfor, som beboerne eller brugerne får lov til, eller man som udgangspunkt sørger for at udsmykke dem individuelt, så de måske er ens i målene, men er specielle at se på.

Endvidere er der jo altid indretningen, som der kræver mindre af end at pynte en facade, og det er jo inde i bygningen, at man opholder sig mest, end at man blot kigger på den.

Desuden handler det jo også altid om hjerterum, hvor man gør bygningen personlig at opholde sig i i kraft af de mennesker og minder, man skaber sig i den.

More articles