Få udarbejdet skøde til ejendomshandel

29 October 2018
Anders Lundtang Hansen

editorial

Den sidste brik i at kunne få overdraget ens drømmebolig fra enten den tidligere ejer, et dødsbo eller en helt ny-opbygget bolig er at få udarbejdet et skøde.

Et skøde er lidt et gammeldagsudtryk fra dengang, hvor man underskrev en købsaftale på et stort pergament med stempel og det hele, hvor det nu om dage godt nok foregår med mange dokumenter – da alt skal gøres korrekt ned til mindre paragraf – men samtidig mestedels kan foregå online.

Skødet kan lidt betragtes som en stadfæstelsen af, at man nu formelt har overtaget huset og ejer alt i det sammen med udgifter, skavanker – og selvfølgelig drømmene deri.

Derfor skal man være sikker på, at skødet er udfærdiget korrekt, og at alle parter er indforståede med, at alle betingelser ned til det mindste er på plads. For man agter med stor sandsynlighed at bo i huset længe, der er mange penge på spil, og det er ikke bare sådan lige at skifte hus.

Således allierer mange, for ikke at sige de fleste mennesker, sig med en boligadvokat til opgaven for at udfærdige skødet, så man ved, det blevet foretaget efter de juridiske foreskrifter, da disse kan være meget svære at sætte sig ind i som menigmand, og selv den mindste fejl kan få fatale konsekvenser.

Så man får en uddannet advokat til at kigge på papirerne eller eventuelt selv nedskrive dem, siden vedkommende allerede har styr på de ting og ønsker det bedste for at indfri ens boligdrømme.

Priserne på at få lavet sådan et skøde kan variere, og nogle advokater arbejder da også efter den fine parole, at hvis der i sidste ende ikke bliver indgået nogen handel, så skal man ikke betale for den ydelse at få lavet et skøde.

Vælg en boligadvokat, du føler dig tryg ved, så du ved, du ender i et hus, du føler dig tryg i.

More articles