Få professionel hjælp til tinglysning

05 November 2018
Tina Høy

editorial

Tinglysning: Hvad, hvordan og hvor meget?

En tinglysning er en offentlig registrering af de rettigheder, der knytter sig til en specifik ejendom, fx hvem der ejer den. De fleste kender til tinglysning i forbindelse med bolighandel, men også biler, løsøre og ægtepagter tinglyses.

eBoligadvokat håndterer  kontinuerligt tinglysningssager for vores kunder. Tinglysning sker, når du som køber har opnået retten over en fast ejendom, og det er en nødvendig del af din bolighandel, fordi tinglysningen sikrer dig, at ingen andre får rettigheder over ejendommen, der strider mod den ret, du selv har.

Hvordan tinglyser man et skøde?

Du kan udarbejde dit skøde selv, men selv små fejl kan medføre store konsekvenser, og derfor anbefaler vi altid, at du bruger en advokat.

eBoligadvokat udarbejder dit skøde, så det overholder alle juridiske krav, og vi tinglyser det indenfor den aftalte tidsramme. Skulle noget mod forventning gå galt, er vi dækket af en lovpligtig ansvarsforsikring, og derfor kan vi garantere dig fuld tryghed til en fast pris uden overraskelser. 

Hvis du har brug for det i forbindelse med køb eller salg af bolig, har Advokatfirmaet Jaas speciale i bolighandel. 

Hvad koster tinglysning?

Prisen for udarbejdelse af skøde samt tinglysning deles op i to forskellige kategorier:

1) Den pris, du betaler advokaten for arbejdet med skøde og tinglysning

2) Den afgift (tinglysningsafgift), du betaler til staten

Hos eBoligadvokat udarbejder og tinglyser vi dit skøde til en fast pris på 2.500 kr., hvis det sker på baggrund af en almindelig fri bolighandel. Drejer det sig om skilsmisseskøde eller en ændring af et nuværende skøde er prisen 1.950 kr.

Den tinglysningsafgift, du betaler til staten, består af en fast og en variabel udgift. Den faste udgift udgør 1.660 kr., mens den variable udgift udgør 0,6% af købesummen. Er handlen en familiehandel, gælder der andre regler for beregningen af den variable udgift, der som regel udgør 0,6% af købesummen minus 15%.

 

More articles