Få hjælp til at skabe det liv, du ønsker, med en misbrugsbehandling

17 oktober 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til at skabe det liv, du ønsker, med en misbrugsbehandling

Rigtig mange tusind mennesker ryger hvert eneste år ud i et forbrug af piller eller alkohol, som de ikke selv kan styre. Risikoen for at udvikle et decideret afhængigheds betinget misbrug er dermed meget høj. Og når et misbrug når et bestemt stadie, skal der professionel misbrugsbehandling til for at komme tilbage på ret køl.

Hvad er en misbrugsbehandling?

En misbruger af eksempelvis alkohol eller medicin vil have brug for behandling for at komme ud af sit misbrug. Derfor tilbyder Behandlingscenter Søby Park misbrugsbehandling under professionelt superviserede forhold, og i rammer, som fjerner den misbrugsramte fra vedkommendes vante miljø. Dette er nemlig vigtige forudsætninger for, at en misbrugsbehandling kan lykkes.

Første trin i en misbrugsbehandling er afrusning og afgiftning, i fald der er tale om et substans misbrug. Er du for eksempel gået hen og blevet afhængig af spil eller shopping, er decideret afgiftning ikke nødvendig, da du ikke har stoffer, som skal renses ud af kroppen. Men narkomaner, alkoholikere og pillemisbrugere har brug for over et par dage at afgifte, så der ikke er stoffer eller alkohol i systemet, når selve afvænningen skal påbegyndes.

Afgiftning og afrusning foregår i et miljø, som er overvåget af sundheds professionelle – eventuelt svære abstinens symptomer kan afhjælpes med let medicinering, massage, varme bade eller zoneterapi. Når kroppen er fri for stoffer, kan den egentlige terapeutiske behandling påbegyndes. Denne strækker sig typisk over fem uger, og indeholer såvel individuel terapi som forløb i grupper.

Hos Behandlingscenter Søby Park foregår afvænning og misbrugsbehandling efter Minnesota modellen, hvilket indebærer en inddragelse af den misbrugsramtes livsverden. Dette betyder samtidig, at den misbrugsramte efter endt behandlings forløb vil have kontakt til de dygtige misbrugskonsulenter, og altid vil kunne deltage i møder, skulle en krise melde sig på banen.

Du kan læse meget mere om misbrugsbehandling på Behandlingscenter Søby Parks hjemmeside behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder