Få hjælp til at overkomme stress gennem terapi

12 October 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til at overkomme stress gennem terapi

Stress er en af tidens store folkesygdomme. Der snakkes meget om stress – men hvad er stress egentlig for en størrelse, og hvad skal man stille op, hvis man er ramt af stress?

Hvorfor får man stress?

Det er meget forskelligt fra person til person, hvorledes stress udvikler sig. Alle kan blive ramt af kronisk stress – det er blot et spørgsmål om omstændigheder. Nogle mennesker er ganske givet mere disponerede for at udvikle stress, men dette betyder ikke, at de nødvendigvis er mere ”svage” end andre mennesker, som under samme omstændigheder forbliver ganske ustressede.

Det eneste, man kan udlede, er at mennesker er forskellige – på dette punkt såvel som når det gælder resten af livets forhold. Når det så er sagt, så udviser de fleste stress ramte mennesker nogenlunde samme adfærd, og har nærmest identiske beretninger, når det handler om hvorfor deres stress opstod.

Som oftest hidrører stress fra et tungt press, som har varet ved over en længere periode, og fra hvilken den stress ramte ikke kunne få selv det mindste lille pusterum. Det kan være en skidt tilrettelagt opgave på arbejdspladsen – opgaver, som er nærmest umulige at løse som forventet, er ofte kilde til stress og frustration. Der kan opstå en kombination af oplevet forventnings pres på hjemmefronten og på jobbet, under hvilket man til sidst knækker sammen. Eller stress kan opstå som følge en en voldsom og livs ændrende begivenhed som for eksempel et dødsfald eller sygdom i familien, en fyring eller en hård skilsmisse.

Få den rette hjælp til at overkomme stress

Er du en af de mange tusind danskere, som hver dag lever med stress symptomer og har svært ved at se en vej ud? Så bør du opsøge en professionel behandler – for eksempel autoriseret psykolog Karina Elver Hansen. Karina Elver Hansen har igennem mange år specialiseret sig inden for behandling af stress. Du kan læse mere på http://www.karinaelver.dk/ 

More articles