Få et gratis og uforpligtende tilbud på gulvafslibning i Ballerup

04 April 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er det gamle trægulv i din bolig gået hen og blevet lidt alderstegent – og udvise tydelige tegn derpå? Har dagligdags anvendelse gennem en årrække sat tydelige spor i træværkets overflade i form af pletter, skjolder, grålige plamager af nedtrådt skidt samt gullige misfarvninger fra solens falmende stråler? Og er der begyndt at danne sig irriterende splinter i det tørre træ, som hænger fast i strømper og sokker, og gør gulvet ubehageligt at betræde i bare fødder? Så har du sikkert mere end én gang overvejet, om ikke trægulvet skulle skrottes til fordel for et gulv, som er nemmere at have med at gøre – for eksempel et gulv fremstillet af beton, cement eller epoxy, eller det smarte og rengøringsvenlige klik parket i laminat.

Men her bør du træde et skridt tilbage og tænke dig om en ekstra gang. Dit trægulv er – såfremt det ellers er sundt og intakt – et kæmpe aktiv for dit hus eller din lejlighed. De skader, du ser, er efter al sandsynlighed kun overfladiske, og kan nemt kommes til livs ved en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure, ved hvilken de øverste 1 – 2 millimeter af gulvets overflade på skånsom vis fjernes med sandpapir, som er monteret på en gulvslibemaskine. Ved en gulvafslibning bliver træværket som nyt, idet den slidte overflade slibes bort, og dermed alle de synlige skønhedspletter som for eksempel skjolder fra spildte væsker, gråligt matte slidspor, og den gulnede misfarvning fra solfalming.

Når selve gulvafslibningen er overstået, vil din gulvmand efterbehandle gulvet ifølge dit eget valg. En efterbehandling kan for eksempel bestå i en olie eller sæbe behandling, som kræver en del vedligeholdelse, eller med lak eller maling, som forsegler træværket og er et mere rengøringsvenligt alternativ.

Du kan få et godt tilbud på en effektiv gulvafslibning på gkservice.dk

More articles