Få en ekspert til at vurdere din Kay bojesen

20 maj 2019
Anders Lundtang Hansen

Hvis man ligger inde med noget fra Kay Bojesen – som overraskende mange danske hjem gør, og langt de fleste er måske ikke klar over det, selvom de sidder med det i hænderne, eller også har de bare ikke opdaget det endnu i et loftkammer eller lignende – så kan det være en ubevidst pensionsopsparing, man har med at gøre.

Det har stort set altid været populært både at have noget stående fra Kay Bojesen eller ligefrem samle på det, fra han blev et alment navn og helt frem til i dag, hvor vi er flere årtier efter, at han gik bort.

Hvis man gav et bestemt beløb for noget fra kay bojesen for bare 50 år siden, så er det direkte et lavere beløb – i de fleste tilfælde – end hvis man køber noget tilsvarende i dag. Dog skal man lige iberegne, at pengene også var meget værd før i tiden, selvom det påskrevne beløb var lavere.

Pointen er blot, at der gennem tiden er blevet akkumuleret mange genstande fra Kay Bojesen både fra dengang, han levede, og frem til nu hvor hans kreationer stadig bliver fremstillet mod tilladelse og efter hans beskrivelser.

De ophober sig i de danske hjem, på kræmmermarkedet, loppemarkeder, i loftkamre, i pulterkamre og andet, da traditionen med at eje noget fra Kay Bojesen i sig selv er gået i arv, hvorfor både helt ældre og helt unge begår sig med denne tradition.

Således kan det være svært at vide, hvilke faktorer der spiller ind på, hvad ens specifikke genstande eller genstande fra Kay Bojesen er værd. Det kan vitterligt være alt fra nogle håndører til rigtig mange penge.

Desværre er de færreste af os eksperter udi Kay Bojesen, hvorfor det er vores råd, at man allierer sig med en ekspert, så man kan få et realistisk bud på, hvad den givne genstand er værd, om man så vil sælge nu eller lade det ligge og eventuelt gå i arv.

Så kan den arvede generation få det vurderet senere. Det er jo håndfaste værdier, der i det overordnede, samlede hele langsomt bliver flere og flere penge værd.

Flere Nyheder