Få den bedste hjælp til afvænning på et misbrugscenter

13 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Misbrug af stoffer, spil, alkohol eller sex repræsenterer en stort folkesundhedsmæssig problematik. I Danmark lever i hundredtusindvis af mennesker med et behandlings krævende misbrug og en afhængighed, som er utroligt svær at komme ud af. Hører du eller en af dine nærmeste til denne gruppe, bør du kontakte et misbrugscenter.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter er en form for institution, hvor du som misbruger af den eller eller den anden art kan få hjælp til at komme ud af din afhængighed. De fleste misbrugscentre i Danmark har specialiseret sig inden for en eller to typer misbrug, således at et center måske fortrinsvis beskæftiger sig med afvænning af ludomani, hvor det andet er eksperter i alkohol afvænning.

Uanset hvilken form for misbrug, du lider af, bør du vælge et misbrugscenter med en høj succes rate, hvis du ønsker en effektiv behandling med varige resultater. Du kan for eksempel med fordel vælge et misbrugscenter, som benytter sig af Minnesota kuren.

Minnesota kuren er en anerkendt behandlings form, som kombinerer 12 trins modellen fra Anonyme Alkoholikere med evidens baseret terapi. Minnesota kuren er udviklet i USA år har igennem en årrække været brugt som vigtigt terapeutisk redskab i forbindelse med afvænning af alkoholikere, narkomaner og andre misbrugere.

Hvor finder jeg et professionelt misbrugscenter i Danmark?

Er du selv eller en af dine nærmeste pårørende ramt af et misbrug, og ønsker du i den anledning at undersøge mulighederne for behandling på et misbrugscenter, kan du altid kontakte Behandlingscenter Stien.

Hos Behandlingscenter Stien finder du udelukkende dygtige og kompetente medarbejdere i form af en fast stab af sundheds fagligt personale, diverse behandlere, og misbrugskonsulenter. Her vil du altid kunne få råd og vejledning i forhold til afvænning, og eventuelt blive tilbudt et behandlings forløb med indkvartering på centeret.

Du kan læse meget mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

More articles