Et hundetegn kan have mange former og farver

29 January 2023
Camilla Sørensen

Har du en hund? Så er det vigtigt at sørge for, at den bærer et hundetegn! Et hundetegn er et identifikationsmærke til din hund, som typisk bæres rundt om halsen eller fastgøres til halsbåndet, og som indeholder relevante oplysninger om hunden og om, hvem du kan kontakte i nødstilfælde.

 

Hvilke hundetegn findes der?

Der findes flere forskellige slags hundetegn på markedet i dag. Nogle hundetegn kan indgraveres med grundlæggende oplysninger som f.eks. dit kæledyrs navn, din adresse, dit telefonnummer og nogle gange endda din e-mail-adresse. Andre har mere omfattende oplysninger som f.eks. medicinske forhold eller eventuelle allergier, som de måtte have. Du kan også få hundetegn, der leveres med QR-koder, som indeholder alle disse oplysninger og kan scannes med en mobilenhed. På denne måde kan du, hvis din hund nogensinde bliver væk, let blive fundet af den, der finder den.

 

Dyr

 

Hvordan får jeg oplysninger på hundemærket?

Det er normalt meget nemt at få oplysninger på hundemærket. Du skal blot oplyse din hunds grundlæggende oplysninger såsom navn, alder, køn og race, så graveren ved, hvad der skal stå på hundemærket. Når dette er gjort, kan du fortsætte med at få det indgraveret eller trykt direkte på selve hundemærket.

 

 

Er det kun hunde, der skal bære mærke, eller gælder det også andre kæledyr?

Det er ikke et krav, at andre dyr bærer tegn, men katte, kaniner, fugle og andre kæledyr kan også med fordel gøre det- På den måde kan du sikre dig, at du nemt kan kontaktes, hvis dit kæledyr bliver væk eller stjålet. Det er også en god måde at holde styr på dit kæledyr på, hvis det skulle undslippe hjemmefra.

For at opsummere er hundetegn et vigtigt stykke udstyr for enhver hundeejer. Ikke alene hjælper de med at genforene dig med din hund, hvis den nogensinde bliver væk, men de giver også vigtige oplysninger om hunden, som kan være nyttige i en nødsituation.

More articles