Er det dyrt at få gulvet slebet?

31 August 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Har du en lejlighed eller et hus med smukke trægulve er det nødvendigt at få dem afslebet. Selv om de regelmæssigt bliver vasket og holdt rene, vil der stadig overtid være nødvendigt at give dem en gulvafslibning. Det kan f.eks. gøres ved indflytning. 

Det er muligt selv at slibe gulvet. Det kræver blot masser af tid og lidt knofedt. Du kan leje en afslibningsmaskine i hvilke som helst byggemarked og de kan også råde dig i forhold til hvilken type sandpapir du skal bruge og hvor ofte det skal udskiftes. 

Du kan læse mere om gulvafslibning og priser her https://gulvafslibning-priser.dk/, hvis du vil undersøge om du vil have afslebet gulvet af en professionel gulvmand. 

Gør det selv projekt

Som nævnt er det muligt selv at afslibe gulvene. Du skal regne med 1-2 dage pr. værelse. Det er ikke svært at afslibe gulvene, men det tager tid og det er vigtigt at skifte sandpapiret korrekt. Bruger du et for groft sandpapir vil du lave ridser i gulvene, men omvendt er det for fint vil du aldrig blive færdig.

Hvis gulvene aldrig har været slebet før, er malet, bejset eller er de voldsomt beskidte, kan det være nødvendigt at starte med at afhøvle gulvene inden de bliver slebet. Vær opmærksom på om gulvet er tykt nok til at kunne klare en afhøvling. 

Find den rigtige gulvmand

Hvis du ikke selv har lyst til at bruge tid på at slibe eller afhøvle gulvene og vil benytte dig af en gulvmand, bør du sætte god tid af til at finde den rigtige. Kontakt gerne mindst 3 forskellige og bed om et tilbud. Husk at den billigste ikke nødvendigvis er den bedste. De kan have afgivet et så billigt tilbud, at de ikke har tid til at udføre opgaven ordentligt og du ender med halvfærdige gulve. 

More articles