Dit overvågningskamera kan blive forsøgt saboteret!

15 June 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du nu har sat et overvågningskamera op i et område, hvor du gerne vil holde ubudne gæster ude fra og således efterfølgende bruge optagelserne til at vise, hvis der nu er sket indbrud, så er det interessant for indbrudstyve med videre at destruere sådan et overvågningskamera.

Selv de bedste kameraer af slagsen kan blive ødelagt, hvis man er ihærdig nok, for kameraer er jo ikke lavet til, at man skal forsøge at ødelægge dem.

Derfor vil man nok opleve, at hvis forbryderne har tænkt sig godt nok om, så er de bevidste om, hvor der er overvågningskameraer, inden de forsøger at bryde ind.

Nu bliver de optagelser måske løbende lagt ned på en harddisk, så derfor forsøger mange at komme de overvågningskameraer til livs, inden man kan blive fanget på kamera.

Et overvågningskamera kan ødelægges på mange måder – vær opmærksom på det

Tyvene kan jo gå ind og forsøge at afbryde forbindelsen til kameraet og strømenheden.

Hvis det kører på batterier, så vil man måske forsøge at sørge for, at det ikke lagrer optagelser.

Det kan gøres ved at ødelægge det fra en blind vinkel, man kan spraye maling på det eller lignende, så man ikke kan blive fanget af linsen.

Så derfor skal du, når du sætter sådan et kamera op, sørge for, at du sætter det højt oppe, så det er svært at få fat i.

Du kan sætte en alarm på det, hvis der bliver pillet ved det og eventuelt have en backup på det, hvis man forsøger at fifle ved det.

Sæt eventuelt flere kameraer op, så du netop undgår de blinde vinkler, som der kan være.

Og så er det jo også værd at investere i de nyeste og bedste typer af overvågningskameraer, der er kommet på markedet, så man har noget af det bedste udstyr til at passe på ens sager for sig.

More articles