Der er mange behandlinger, man kan udføre på et gulv.

26 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Der er mange behandlinger, man kan udføre på et gulv.

Man skal passe godt på sit gulv, uanset hvilket materiale det er lavet af, for det er jo hele fundamentet for det, man går rundt på – vitterligt.

Alle typer af gulve kan vaskes, og nogle er nemmere end andre, og det kommer ikke kun an på, hvor stort arealet er, men også hvor meget og omfangsrig rengøringen skal være, hvis man har været for længe om at rengøre gulvet sidst.

Skal man bare nøjes med at støvsuge, eller skal man også hen at vaske gulvet?

Er man ude i, at der er kommet pletter, som ikke kan fjernes, så skal man have fat i professionelt udstyr til at fjerne dem, om gulvet er af beton, træ eller noget andet.

Hvis vi antager, at gulvet er af træ, så kan der være knaster, buler efter lang tids brug, skævheder fra temperaturskifte og netop pletter, man gerne vil have fjernet.

Disse kan man så komme til livs ved at bruge nogle rensmidler af den grove art, hvor man også bruger godt med knofedt.

Men noget skidt og snavs er bare så indgroet, at man ikke kan fjerne det på den måde, hvilket man især ser i huse med gamle gulve, der ikke er blevet gjort noget ved længe.

Så må man have det tungere udstyr frem, som man ofte får professionelle mennesker til at tage sig af og klare for en.

Dette arbejde kan blandt andet være en god omgang gulvafslibning, der får fjernet de værste pletter og slitage, men selv hvis dette ikke er nok, så kan det være, man skal have fat i en omgang gulvhøvling for virkelig at komme problemet til livs.

Bagefter kan man slutte af med en efterbehandling, og så er gulvet ellers klar til at blive gjort rent, efter det har helet sig.

Så længe, man ikke ligefrem skal ud at udskifte gulvet!

Flere Nyheder