Dating for 50+ årige

04 March 2019
Lykke Holzmann Søby

editorial

Det er slet ikke unormalt for folk over 50 at date. Bare fordi man har passeret sin 50-års fødselsdag, er man ikke gammel – man er moden og kender til livets mange facetter, men hvis du lige er blevet skilt eller har mistet en ægtefælle, er det måske længe siden du sidst var på dates, derfor får du her en lille guide på hvordan du gør…

Tal ikke konstant om din fortid

Måske begynder du at tale om din fortid, for at finde ud af hvad du og din date har til fælles. Det starter uskyldigt med et spørgsmål som “Så hvad er der sket med dit ægteskab?” Eller “Hvordan har online dating været for dig?” Her har man tendens til at sammenligne dine forfærdelige eks-partnere med ham/hende du sidder overfor. Det kommer der intet positivt ud af – Gå udenom disse emner, indtil I kender hinanden bedre.

Ring ikke til ham, hvis han ikke ringer til dig.

Måske sagde daten, at han/hun ville kontakte dig. I havde en god date og du vil gerne se ham/hende igen. Det er fristende at ringe. Men gør det ikke. Voksne mennesker ved hvad de vil have, og hvis det ikke er dig, så kom videre – der er masser af fisk i havet.

Vent med sex til du er klar.

Du er moden, klog og kompetent. Det sidste du ønsker dig som 50+ årig er at vågne om morgenen med flashbacks om en sexet nat og føle dig som en fjollet 20-årig. Der skal være fordele ved at være blevet ældre og mere fornuftig.

Find 3 ting, du kan lide ved din date

Manerer, tøj, smil, måden vedkommende taler om sine børn. Start med det positive og prøv at forblive i opdagelsesmode, før du beslutter at personen ikke er noget for dig. På den måde er du åben for nogen, der måske ikke er din type. Og det er nok ikke en dårlig idé, hvis din type ikke har fungeret indtil nu.

Læs mere om dating her

More articles