Citronfromage er oplagt som en forfriskende sommerdessert

14 May 2018
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Når du inviterer gæster om sommeren, kan det være, at du ikke helt kan se for dig, hvad I skal have at spise til dessert. Når I har spist en masse mad, og det er varmt udenfor, er det ikke sikkert, at I får lyst til noget at spise. Det er dog også ærgerligt, hvis I helt skal undvære en dessert. Det er netop noget af det, der kan være med til at slutte dagen godt af og gøre, at dine gæster går mætte og glade fra dit hjem. 

Heldigvis findes der desserter, der ikke ligger alt for tungt i maven, og hvor de har en lækker og forfriskende smag. Det kan for eksempel være citronfromage. Det er en dessert, der har mange år på bagen, men det skyldes kun, at den stadig holder. Det er derfor en oplagt mulighed for dig at vælge den. 

Desserten skal serveres afkølet. Sammen med sin syrlige citronsmag vil det gøre, at desserten netop bliver læskende og lækker frem for en tung klods, som dine gæster kommer til at gå rundt med i maven. 

Hvis du ikke lige kan huske opskriften fra dengang, du lavede den i hjemkundskab i folkeskolen, har du heldigvis mulighed for at finde nogle gode opskrifter på nettet. Det kan for eksempel være på dk-kogebogen.dk, hvor du kan finde flere forskellige opskrifter på retten. 

Ingredienserne til retten er så simple, at du i mange tilfælde slet ikke behøver at handle ind til den. Det gør også, at den er et perfekt valg, hvis du bliver lækkersulten en sommeraften og har lyst til noget sødt. 

Til desserten skal du bare bruge citron, husblas, fløde, sukker og æg. Det er alt. Det er dermed noget, som de fleste har i deres køkken. Det, der kan være svært, når du er meget lækkersulten er, at du skal vente på, at desserten stivner. Når du har gæster, giver det dig netop tid til at ordne nogle af de andre ting, som du gerne vil have klaret, inden gæsterne kommer. Det kan for eksempel være at tænde op i grillen. 

More articles