Brug din restmaling

02 January 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Har du lige malet din bolig og står med et par spande med rester af maling, er der flere små projekter du kan kaste dig over, hvis du har tid og lyst til at bruge resten af malingen inden den bliver for gammel og skal smides ud. Husk gammel maling og malerbøtter skal afleveres på genbrugspladsen. Et malerfirma som f.eks. et malerfirma i Albertslund vil tage resterne med og sikre sig, at resterne enten bliver brugt på næste opgave eller også blive afleveret til destruktion på genbrugspladsen.

Lav et maleri med restmalingen

Har du selv malet og ikke fået et malerfirma til at male, står du som regel med en del restmaling. Har du malet din bolig i forskellige farver, kan du med fordel bruge resterne til at lave et maleri. Er du modig kan du gøre det direkte på de nymalede vægge og hvis ikke, er det nemt at få fat i et lærred. Fordelen ved et lærred er at det nemt kan overmales, hvis ikke resultatet er som ønsket. Lav evt. flere små malerier. De fleste danske hjem males med hvid eller lyse farver og et par små farvestrålende malerier kan være med til at bryde den ofte meget neutrale farve på en sjov og lidt anderledes måde.

Mal gamle møbler

De fleste har gamle møbler og ofte har de været malet en til flere gange. Frisk dem op med en ny gang maling. Husk først at fjerne den gamle maling og slib møblet for at få det bedst mulige resultat. Malingen kan evt. bruges som grunder, hvis den ikke har den ønskede farve.

Husk at sikre dig, især hvis det er udendørs møbler du har i tankerne, at malingen skal kunne tåle at blive brugt udendørs. Ofte vil en gang maling ændre møblet fuldstændigt og det vil føles som om, at i har fået et helt nyt. 

More articles