Brug din boligadvokat – og slip for grimme overraskelser

17 oktober 2019
Astrid Pedersen
Brug din boligadvokat - og slip for grimme overraskelser

Det er altid sjovt og spændende at skulle købe ny bolig. Alle de mange nye muligheder, der ligger foran én, og så hele arbejdet med indretning af det nye hjem, hvilket man nærmest allerede er i gang med under fremvisningen eller åbent hus arrangementet.

Når man efter lang tids boligjagt endelig har fundet drømmehuset eller ønskelejligheden, vil det være fristende bare at skrive under på købsaftalen med det samme, så man har sikret sig boligen, og kan komme i gang med sin nye tilværelse.

Men her bør du træde varsomt – det at købe bolig er ikke nogen lille beslutning. Du kan let komme til at foretage et valg som vil have svære konsekvenser for din fremtidige økonomi. Og du bør under alle omstændigheder sikre dig, at købsaftalen er forsynet med det, der kaldes et advokat forbehold.

Få hjælp fra en dygtig boligadvokat, når du køber bolig

Dernæst bør du, hvis du ikke allerede har gjort det, kontakte en boligadvokat. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at få læst al dokumentation, som knytter sig til boligkøbet, igennem, hvis du vil undgå de faldgruber, med hvilke boligmarkedet er oversået. Betragt din boligadvokat som en dygtig navigatør, som kan hjælpe dig med at styre klar af disse fælder, så du kan komme sikkert i mål med dit boligkøb.

Boligadvokaten vil i løbet af de fjorten dage, over hvilke et advokat forbehold typisk strækker sig, kunne gennemlæse al relevant dokumentation, og på baggrund heraf yde nøgtern og uvildig rådgivning til dig som køber. Det kan for eksempel dreje sig om regnskaber og budgetter fra andels eller ejer foreningen – disse dokumenter vil kunne afsløre en skidt økonomi, pågående økonomiske sager, eller fremtidige projekter i ejendommen, som ville kunne påvirke de fælles udgifter og dermed din månedlige ydelse.

Du kan finde din boligadvokat i Randers på freinsilber.dk

Flere Nyheder