Afslibning af gulve

17 November 2020
Maya Hindsberg

Er dit trægulv begyndt at se trist og slidt ud? Er det begyndt at trænge til nyt liv? Så er der en løsning, der kan få dit trægulv til at se ud som nyt igen. Denne løsning er en gulvafslibning.

Når dit gulv bliver slebet, ryger der omkring en millimeter af overfladen og det er derfor mere skånsomt end at høvle gulvet, som slider væsentligt mere på det. Du kan læse mere om forskellene på https://gulvkanonen.dk/.

Hvornår er der et behov for at få afslebet gulvet?

Den mest brugte løsning, når ens gulv skal have nyt liv, er en gulvafslibning, men hvad skal man kigge efter for at bedømme, at det er tid til, at ens gulv bliver slebet?

En af de store ting man kan kigge på, såfremt man har et lakkeret trægulv, er om lakken, er begyndt at blive slidt igennem, eller om der er ridser i den. Hvis der er ridser i lakken, risikerer du nemlig, at der kan komme vand ned og skabe mørke plamager i gulvet. 

Ellers ser man på, om der er mange synlige ridser i gulvet. Det vil f.eks. forekomme, hvis du har en større hund, da dens kløer ofte vil sætte sine spor på dit gulv, eller hvis du har små børn, som taber ting, der kan lave mærker. Det kan dog også bare være efter f.eks. storeben eller stiletter, hvis dit gulv er lavet af et blødere materiale.

Få tre tilbud

Der er mange udbydere på markedet, og det er derfor nemt bare at tage den første og den bedste, men tit kan det blive en dyr fornøjelse. Hvis du laver dit forarbejde og får indhentede tre tilbud fra forskellige forhandlere, vil du danne dig et overblik over prisniveauet. Når du allerede er i gang, så undersøg firmaernes anmeldelser, så du er sikker på, at de også gør det godt.

More articles